Oranje Vrijmarkt Soest

De Soester Oranje Vrijmarkt is een jaarlijks terugkerend fenomeen op koningsdag. Ook in 2020 zullen op de Engh op de meer dan 500 verkoopplekken veel spulletjes van eigenaar wisselen. De 4 Soester Scoutinggroepen organiseren gezamenlijk deze Giga-grote en gezellige rommelmarkt. De scouts helpen zo, in een oranje ambiance de belasting van ons milieu te verlagen, verspilling tegen te gaan en stimuleren duurzaamheid. Weggooien is zonde, gun uw speelgoed, overbodige huisraad of ‘spulletjes’ een tweede ronde. En de kopers hoeven het voor de prijs niet te laten. Doorgaans kosten de spulletjes nog minder dan een appel of een ei. En het is er altijd heel gezellig!

De vrijmarkt start om 9.00 ’s en sluit om 15.00 ’s middags. Om een verkoopplek te huren kunt u vanaf 24 februari op de website www.vrijmarkt-soest.nl een plekje uitkiezen, boeken en betalen. Daar vindt u ook veel informatie. Deelnemers kunnen een grondplek of een marktkraam huren.

De Vrijmarkt gaat in 2018 weer terug naar de kern: Vrijmarkt bieden aan wie dat wil. Het horecaplein is kleiner dan vorig jaar. De Scoutinggroepen verzorgen hier de verkoop van dranken. Op het horecaplein vindt u cateraars die hun waar aanbieden. Aan de rand van het horecaplein zal een klein podium gebouwd worden waar lokale talenten hun kunsten mogen vertonen en met de pet geld kunnen ophalen. Naast het horecaplein zal door de scouts een activiteitenplein gebouwd worden . Hier kunnen kinderen voor een kleine vergoeding spelletjes spelen, proeft u de sfeer van Scouting en kunt u een aantal uitdagingen aangaan.

Wilt u de nieuwtjes volgen rond de Oranje Vrijmarkt Soest? Like dan onze Facebookpagina Oranje Vrijmarkt Koningsdag Soest. U blijft dan op de hoogte. De vier Soester Scoutinggroepen die de vrijmarkt samen organiseren zijn: De Hopman Masselmangroep (jongens); De Fakkeldraagsters (meisjes), De Don Boscogroep ( gemengd), en de Paltz en Eemgeuzen (waterscouting). Kijk eens op hun websites als u denkt: dat is misschien iets voor mijn zoon of dochter. Bij Scouting ontwikkelen in Nederland meer dan 100.000 jeugdleden zich outdoor met spel, samenwerken, vermaak en uitdagingen.

Meer weten over Stichting S.O.E.S.T. achter de Oranje Vrijmarkt? U kunt deze bereiken via https://www.stichting-soest.nl.